Versmondó versenyt tartottak beszédterápiára járó óvodásoknak a XVIII. kerületben

Versmondó verseny beszédhibás gyermekeknek a XVIII. kerületbenZöldség-gyümölcs címmel rendezett versmondó versenyt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi Tagintézménye a beszédterápiára járó óvodásoknak május 5-én a Lőrinci Nagykönyvtárban. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi Tagintézménye által tizenkettedik alkalommal – ezúttal Zöldség-gyümölcs címmel – megrendezett versmondó versenyen 26 gyermek vett részt a kerület különböző óvodáiból. A gyerekek nemcsak verseltek a zöldségekről, gyümölcsökről, hanem Kármán Béla kereskedő jóvoltából meg is kóstolhatták azokat.

Az eseményt Karayné Pavalacs Zsuzsa logopédus köszöntője után Galgóczy Zoltán nyitotta meg, bátorítva a sok csillogó szemű óvodást.
– A vers nemcsak a lelket nemesíti, hanem a beszédet is javítja – mondta az alpolgármester. – Fontos, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban tanuljanak meg szépen beszélni. A rendezvény is ezt a célt szolgálja.

Azok az összetett beszédproblémával küszködő gyerekek, akik egész évben logopédus segítségével csiszolgatják a képességüket, örömmel vesznek részt a rendezvényen, mert számukra nem nagyon van lehetőség a szereplésre, az önkifejezésre.

A verseny díjazottjai

I. díj: Gyuricza-Móritz Ádám (Kerekerdő Óvoda), Pop Dominik (Kerekerdő), Nagy Boldizsár (Mocorgó)
II. díj: Kovács Eszter (Csemete), Neumann Zsófia (Lurkó liget), Szuhov Alexander (Napsugár)
III. díj: Rosza Gergely (Sztehló óvoda), Samu Milán (Kisvackor), Izbéki Bianka (Vackor)
Különdíjasok: Kovács Gergely (Napvirág), Gedeon Eszter (Zöld Liget), Péczka Bálint (Mocorgó), Weiser Milán (Napraforgó), Szoó Bence Gergő (Napsugár), Hágen Tamás (Vackor), Alexa Ákos (Csemete), Dezse Csaba (Gyöngyszem), Németh Szonja (Gyöngyszem)
– Amikor tanítjuk a hangokat a logopédiára járó gyerekeknek, akkor terápiás előrelépés, hogy verseket mondatunk velük, olyanokat, amelyek egy-egy hangot hangsúlyozva rásegítenek a beszédük javítására – magyarázta Karayné Pavalacs Zsuzsa. – S ha már eljutottunk odáig, hogy ügyesen szavalnak, azt gondoltuk a kollégáimmal, hogy miért ne lehetne a beszédhibával küszködő gyerekeknek is versmondó versenyt rendezni. Így kezdődött – emlékezett vissza a kezdetekre a logopédus.

 

forrás: bp18.hu